Pozemní příjem Satelitní technika Hlavní stanice STA Autodoprava

JOJ Family brzy v Česku jako bezplatný kanál v DVB-T


25.08.2016 10:25

České domácnosti již brzy naladí další bezplatný kanál na klasickou pozemní anténu. Za několik dní má totiž odstartovat nový program JOJ Family slovenské komerční skupiny JOJ.

JOJ Family bude po filmovém programu JOJ Cinema druhou stanicí, která bude oficiálně působit na českém televizním trhu. Zatímco JOJ Cinema je poskytován jako placený kanál a dostupný u kabelových a satelitních operátorů, programová novinka JOJ Family bude šířena bezplatně. Informoval o tom web Mediaboom.sk, blízký právě skupině JOJ.

Stanice JOJ Family bude šířena přes některý digitální terestrický multiplex a tedy dostupná na klasickou pozemní anténu zcela zdarma. Zatím není jasné v jakém multiplexu se program objeví. Celoplošné multiplexy 1, 2, 3 a 4 aktuálně nemají žádnou volnou kapacitu. V úvahu tedy přichází přesun některé stávající stanice do jiného - například regionálního multiplexu. Jednu volnou programovou pozici má nyní Regionální síť 7 (RS7) po nedávném vypnutí hudební televize Retro Music Television.

Provozovatel stanice chce od počátku mít široké pokrytí a proto vyjednává i s kabelovými a satelitními operátory ohledně zařazení programu do programové nabídky. Stanice by mohla být zařazena například do satelitní služby Skylink, který obsahuje téměř všechny hlavní české a slovenské programy.

Jedním z tahounů programové nabídky JOJ Family bude talentová show Česko Slovensko má talent, kterou tentokrát nebude vysílat v Česku TV Prima ale právě JOJ Family.

JOJ Family, jak název stanice napovídá, se programově zaměří na celou rodinu. Stanice bude financována z reklamy a proto bude konkurovat velkým komerčním skupinám jako je TV Nova, TV Prima a TV Barrandov.

Podobně jako TV JOJ chystá expanzi na sousední trh i česká TV Prima. Na Slovensku chce provozovat zřejmě několik programů, které bude šířit v pozemním multiplexu. Kapacita pro novinky Primy se uvolní po vypnutí stanic skupiny Markíza. Ta se rozhodla poskytovat své programy jen prostřednictvím kabelových a satelitních operátorů.

Příjem TV
DVB-T
Telly
Skylink
Free SAT

Aktuality

  • OK TV zahájí vysílání 16. května odpoledne (07.05.2024)

  • Vysílač Brno - Barvičova ve čtvrtek s výlukou (25.03.2024)

  • Telly vyřadí ze satelitní nabídky kanály AXN (28.02.2024)

  • Změny v Satelitním nastavení Telly od 29.2.2024 (28.02.2024)


  • Kontakt


    Roman Kováč - ansyko
    Zubatého 6
    614 00 Brno - Zábrdovice
     
    IČO: 758 26 674
     
    mobil:
     
    mail: roman.kovac@ansyko.cz

    Novinky e-mailem

    Přihlaste se k odběru novinek

    Rady, tipy, informace

    Napište nám


    Potřebujete poradit, konzultaci, návrh kompletního řešení?